Begyndere/prøvetimer

Du behøver ikke at komme i fuldt udstyr når du starter til ridning. Vi har ridehjelme man kan låne i den første tid, senere vil du nok gerne have din egen. Det er vigtigt at du kommer i fodtøj med en lille hæl. Har du sko på med en glat sål, fx sneakers, kan din fod sidde fast i stigbøjlen. Hav tøj på du kan bevæge dig i, og så du kan holde varmen. Flere lag om vinteren, så du evt. kan tage noget af, når du får varmen.

 

Anbefalet udstyr 

Når du er kommet godt i gang med ridning, og ved at du vil fortsætte, vil du nok gerne have dit eget udstyr. Det vigtigste er en ridehjelm. Tag ud i en butik og prøv forskellige modeller, så du kan finde den der sidder bedst på dit hoved. Til små børn kan man med fordel købe en hjelm der er justbar i størrelsen. Lav altid "næseprøven" inden du køber. Når hjelmen er spændt, må den ikke kunne trækkes ned så den rammer næseryggen. Så kan man nemlig brække næsen, hvis man falder af og lander uheldigt.  Hjelmen skal altid være justeret så remmene sidder til hovedet.

Ridebukser fås i alle størrelser, farver og prisklasser. Vælg et par der sidder til benet, er de for store kan der kommer folder der irriterer når man rider. Ridebukser har ingen sømme indvendigt på benet, og en bagside der er lidt skridsikker, så man sidder bedre fast i sadlen.

Ridestøvler. Der er overordnet to modeller: korte og lange. Korte ridestøvler, eller jodphurs, kan være en fordel til bl.a. rytteren med meget slanke ben.  De bruges sammen med leggins, som beskytter underbenet mens man rider. Lange ridestøvler bør sidde til benet, så man har god kontakt til hestens sider. 

Sikkerhedsveste. Når man begynder at ride uden trækker, anbefaler vi brug af sikkerhedsvest. De findes i mange modeller og flere sikkerhedsniveauer. Level 2 beskytter primært ryggen, hvor Level 3 beskytter både for og bag. På forsiden skal vesten dække ribbene, og på bagsiden må den ikke være så lang at kanten støder mod sadlen når man rider.

Ridehandsker har to funktioner, at holde hænderne varme, og at beskytte mod irritation fra tøjlerne. Handskerne skal have være skridsikre i håndfladen, så man bedre kan holde på tøjlerne. Have/arbejdshandsker har i de fleste modeller samme funktion og er noget billigere.

 

 

Hold i dag

Instagram